De Processie – BoschParade 2015
27 april 2015

De Processie Een 60 meter lang lint van drijvende elementen, voortgetrokken en afgeremd door leden van de zeeverkennersgroep sint Joris uit ‘s-Hertogenbosch, zo voer deze poetische installatie ‘de Processie’ in het hart van de Boscharade 2015 op de Dommel.   Op drie drijvende blauwe eilanden … Continue reading

De Zielenwaag
5 april 2015

De Zielenwaag Een drijvende zielenwaag voor de Boschparade op de Dommel. Het wegen van daden nog voor de laatste dag! De ultieme balans voor goed en kwaad, bewogen door mens en water. Toegerust met zetel voor de Onzichtbare.

Lotuseiland
1 april 2015

Het lotuseiland … een metalen lotusbloem als vanitasbeeld op een groene wolk maakt ook hier weer goede sier als verwijzing naar de menselijke conditie … Lotus-eiland  

De Bel (noodklok)
20 maart 2015

Bronzen klok We luiden de Noodklok op de Boschparade. De bronzen bel wordt opgesteld op een groot vlot voorzien van zwaailicht.

Vissen
30 januari 2015

Visserslatijn Jeroen Bosch hield van vissen! Te pas en te onpas vult hij de ruimte met fantastische vissen. De vissen groeien aan bomen of vliegen door de lucht. Het kan allemaal!    

Dolende Zielen
15 januari 2015

DOLENDE ZIELEN De mensheid komt er genadeloos bij Jeroen Bosch. Voortdurend afgeleid en spelend op de rand van de vulkaan. Dolende zielen worden op de Boscharade 2015 opgesteld rondom een drijvende waag (weegschaal, balans ter finale beoordeling van goed en kwaad)  

Eilandbomen

Boomeilanden op de Boschparade Op drie drijvende blauwe eilanden staan geknotte bomen, waaraan een school roze vissen verlekkert sabbelt. De vissen lijken hun natuurlijke habitat vergeten: ze vermaken zich prima in de lucht-

monnikenwerk
10 januari 2015

Welkom bij de Tilburgse beeldbouwers. Met zes kunstbroeders werken we als toegewijde monniken aan de beelden voor de JeroenBoschparade 2015- Van links naar rechts: broeder Cornelis, broeder Hendrikus, broeder Hubertus, broeder Martinus, broeder Mauritius en broeder Raimundus.